Babyfluisteraar

Jorrit de Jong


Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/babywhisperer.nl/httpdocs/templates/bfc_2014_01/functions.php on line 197

Hoi Jorrit,
Afgelopen zaterdag ben je bij ons geweest om ons te helpen met onze zoon. Ik wilde je graag even laten weten dat het echt heel goed gaat en dus echt helpt. We zijn er zo blij mee!! Hij gaat steeds heerlijk slapen en eet ook beter! Moeders heeft wel een lamme arm en bijna keelpijn van het vele praten en uitleggen maar dat heb ik er wel voor over! Echt heel erg bedank! Als ik gaandeweg nog vragen heb mail ik je.

Bedankt en groet van BLIJE Moeder en kind.


 

Beste Jorrit de Jong,

Wij zijn afgelopen zaterdag bij u op bezoek geweest met onze dochter Lieke omdat ze zo angstig was.
Op uw advies moesten we geen vragen meer stellen (wat best moeilijk was, maar toch gelukt is), planbord maken en nog een aantal adviezen.
Dit heeft ertoe geleid dat het met Lieke inmiddels erg goed gaat! Ze ziet weer helder uit haar ogen, gaat zelfs rennend naar de speeltuin toe en gaat dan zelf met andere kinderen spelen en kletsen.
Ik kon gewoon een keertje op een bankje blijven zitten om toe te kijken! Afgelopen woensdag is ze weer naar de crèche geweest en dit ging buitengewoon goed! Ze zei zelfs dat ze het leuk vond toen ik haar weer ophaalde!  
We willen u nogmaals bedanken en succes met alles.

Vervolg: Inmiddels is Lieke nog zekerder van haar zelf geworden. Gister was ze weer op de crèche en daar zeiden ze ook al dat ze zo veranderd is! Ze wisten op de crèche niet dat wij bij u zijn geweest. Daarna heb ik het verteld. Ze vonden het daar erg interessant en zouden zoveel mogelijk alles vertellen aan Lieke. Het boekje met de emotionele gebeurtenissen en de stamboom ga ik snel maken. De foto's heb ik al besteld.


 

Wij zijn al een hele tijd geleden bij u geweest en wij zouden nog steeds doorgeven hoe onze ervaringen na het consult waren. Onze dochter, heeft veel baat gehad bij het consult. We hebben de geen-vragen stellen regel toegepast, en we leggen veel meer uit waar we heengaan en wat iets is. Het werkt geweldig! Ze slaapt de hele nacht door, wordt veel gezelliger wakker en heeft ook 's middags geen problemen meer met slapen.

We raden u aan iedereen aan, het heeft voor ons echt fantastisch gewerkt.

Nogmaals hartelijk dank.


 

Ruim een maand geleden zijn wij met Lynn bij jou op bezoek geweest.

Daar kregen we van jou te horen dat Lynn een nieuwetijdskind is. Daarnaast stelden wij haar teveel vragen waardoor ze nog onzekerder werd. We hebben ons ondertussen wat verdiept op internet en zien veel overeenkomsten. Lynn is veel op onderzoek uit en wij proberen haar ruimte wat te beperken vooral door duidelijk te zijn. Zo af en toe stappen we in onze valkuil door teveel vragen te stellen. Gelukkig laat Lynn ons duidelijk merken dat we het dan toch echt anders moeten doen. Al met al merken wij een duidelijk verschil en heeft Lynn eigenlijk geen driftbuien meer. Wel kan ze nog boos zijn maar verwoord dan ook als een van ons boos is. We leggen dan uit waarom we boos of blij zijn. Het slapen gaat ook een stuk beter, alleen op de een of andere manier heeft ze nog geen vast ritme. De ene keer is ze al om vijf uur wakker de andere keer slaapt ze door tot half zeven.

Ik denk dat wij nog veel te leren hebben zeker naar Lynn toe. Echter wil ik er wel bij vernoemen dat wij een nog vrolijker kind hebben dan het al was. Ze kan duidelijker verwoorden welke emoties ze zelf heeft of bij ons waarneemt. Ze gaat met praten echt met sprongen vooruit. Naast dit alles is het ook echt een meisje van twee en is het echt de Nee en Mij fase. Onze enige vraag is ze speelt ons enorm uit. Het is of mama doen of mama doen. Betekent dit dat wij nog duidelijker moeten zijn?? Jorrit wij willen je bedanken voor de inzet en het resultaat!!!

VERVOLG: Als jullie dochter jullie een beetje “uitspeelt” is dat een gevolg van onduidelijkheid bij haar. Als een kind voelt dat er niet één bericht is van ouders, zal een kind altijd proberen verschillen te accentueren. Communicatie tussen opvoeders onderling is van cruciaal belang. En wat betreft het slapen: Vertellen jullie haar verhaaltje van haar dag voordat ze gaat slapen? Dan gaat ze slapen met veel minder vraagtekens.


 

Beste Jorrit,

Ongeveer anderhalf jaar geleden heb je ons bezocht i.v.m. met onze dochter. Dat heeft ons geweldig geholpen. Ze veranderde op slag in een vrolijker meisje.

Nu zijn we sinds 10 november trotse ouders van een zoon. Eigenlijk is mijn vraag: hoe groot is de kans dat dit ook weer een nieuwetijdskind is? Het is namelijk weer een baby waar ik mijn handen aan vol heb. Hij is onrustig, vooral overdag tijdens de slaapjes. Maar ook als hij overdag wakker is, is hij regelmatig onrustig en mopperig. Ook de oudste reageert erop door haar avondeten niet meer aan te raken en haar zin vaak door te drammen.

Ik probeer voor onze zoon zoveel mogelijk te benoemen. We stellen geen vragen. Ik heb hem verteld dat hij geboren is. We kondigen alles aan. Drie kanten van de box zijn afgeschermd, maar het lijkt bij hem niet echt soelaas te bieden. Ik vrees nu voor eenzelfde eerste jaar met hem als dat ik met onze dochter had. Ik word er onzeker door en dat kan ook nooit positief werken. Ook bij de gastouder blijft hij onrustig, terwijl onze dochter altijd 'goed functioneerde' bij de gastouder en alleen bij ons onrustig was. Doordat ik dat weet, voel ik me ook schuldig weer aan het werk te zijn, terwijl ik het werk echt voor mezelf nodig heb.

's Nachts doet hij het (net als zij indertijd) het op zich goed. Hij slaapt in principe door, maar komt 1x per week nog een keer 's nachts, maar dat is eigenlijk altijd op te lossen met een fles.

Soms heb ik het idee dat het hele gezin een beetje in een soort crisis zit. Zijn er tips te geven? Ik zou het heel erg prettig vinden als ik een reactie zou ontvangen. Kunnen we de onrust überhaupt bij hem weghalen of is het ermee dealen?

P.S. Anderhalf jaar geleden heb je ons voorspeld dat we veel plezier aan Anna zouden gaan beleven en daar heb je volkomen gelijk in gekregen. Anna steelt bij iedereen de show. Zeker omdat ze nu ze twee is complete zinnen bouwt en dus altijd haar antwoord klaar heeft.

VERVOLG: Wat je beschrijft komt mij bekend voor.

Ik heb eerder een familie meegemaakt waar ik een keer eerder was geweest. Het had goed geholpen, maar na een jaar werd een tweede zoon geboren en alle adviezen hielpen niet. Ik ben toen weer terug gegaan en hun jongste zoon bleek met extra bagage geboren te zijn. Ik noem dat zo omdat niet iedereen in reïncarnatie geloofd. Ik heb veel adviezen gegeven en die hebben geholpen. Niet direct maar wel na een paar maanden. Het had echt tijd nodig. Het percentage nieuwetijdskinderen neemt alleen maar toe.


 

Beste Jorrit,

Ik en mijn man zijn 2 januari met ons zoontje bij jou geweest en we hebben een aantal tips en adviezen gekregen. We zijn anders tegen onze zoon gaan praten, niet meer op een vragende manier. We hebben een leuk en gezellig speelhoekje voor hem gemaakt, ik neem iedere avond voor het slapen gaan de dag met hem door,

Ik en mijn vriend hebben hem een rondleiding op ons werk gegeven en ik heb voor hem een klein fotoboekje gemaakt waar papa, mama, opa, oma, de poes en onze zoon zelf in staat.  We praten ook veel met hem, leggen alles uit enz.

Nu de eerste dagen na ons gesprek was het nog echt een drama, slapen ging heel slecht, maar na een aantal dagen was er toch wel verbetering. Het gillen en huilen houd niet meer zo lang aan als eerst. Ik til hem 1x uit bed en leg hem uit dat alle kindjes, papa's en mama's enz. nog slapen en dat hij ook moet slapen in zijn eigen kamertje en bedje en dat mama heel moe is en ook moet gaan slapen. Nu werkt dit niet altijd, meestal gilt en huilt hij toch nog even, maar niet meer zo lang als eerst. 's Nachts wordt hij toch ook nog wel 1 a 2x per nacht gillend wakker.

We zijn al blij met dit resultaat, maar hoe komt het dat hij nog steeds de nacht niet door slaapt en af en toe zo gilt? Kun je misschien nog advies geven?

ANTWOORD: Als hij nog gillend wakker wordt, dan is de kans groot dat hem nog iets dwars zit. Hij wordt wakker omdat hij naar droomt.

Zorg ervoor dat jullie NIETS achterhouden. Het betekent niet dat alles uitgebreid verteld moet worden, maar dat hij weet wat er speelt. Zichtbaar en voelbaar. Als jullie je zorgen maken over zijn gillend wakker worden, vertel hem dat ook. Maar wel mooi dat hij toch positief reageert. En over dat fotoboekje: Het is van cruciaal belang dat je bij elke foto een verhaaltje schrijft van hoe JULLIE je als ouders voelden. Zwangerschap als eerste. Met zo’n fotoboekje kan je hem uitleggen (door het hardop voor te lezen) wat er zich allemaal heeft afgespeeld. Alleen foto’s werken niet.


 

Beste Jorrit,

Sinds het consult slaapt onze zoon een stuk rustiger en de incidentele keer dat hij wakker wordt slaapt hij zelf weer in. Wij hebben jou adviezen zoals je weet ten harte genomen en het resultaat mag er vooralsnog zijn. Wij zijn in het begin te ongeduldig geweest met het afwachten van het resultaat n.a.v. het consult.

Erg veel dank voor je reactieve emails in deze!


 

Hallo Jorrit,

Mooi filmpje op YouTube, ziet er professioneel uit en geeft een down-to-earth idee van wat een babywhisperer doet. Wat betreft onze eigen situatie heb ik het idee dat ons zoontje de laatste weken een stuk rustiger is. We proberen minder te vragen en meer te vertellen of uit te leggen. Hij heeft nog wel af en toe zijn buien, maar meestal omdat we dan willen dat hij iets doet (opruimen bijvoorbeeld) waar hij op dat moment geen zin in heeft. Maar ik merk dat ik zelf niet meer boos word in die situatie en daardoor ook beter kan omgaan met zijn driftbui.

We hebben ook een speelhoek gemaakt in de huiskamer, eigenlijk heel simpel door een poppenkast neer te zetten als afscheiding. Toen we terug kwamen van het consult wilde hij die zelfde dag nog een speelhoek hebben. Gelukkig had ik de poppenkast in de schuur staan, zodat we iets konden improviseren, maar hij is er erg blij mee. Hij begrijpt ook beter waarom hij geen troep mag maken in de rest van de huiskamer.

Nogmaals bedankt voor je adviezen en tot een andere gelegenheid!


 

Hallo Jorrit,

Sinds jij bent geweest zeiden de leidsters op de crèche dat ze een ander kind hadden, vanochtend zei de gym juf dat hij veranderd is en zelf vinden wij ook dat er "kwartjes" vallen. Doordat we nu veel aan hem uitleggen, en niet zoveel vragen meer stellen, zegt hij "oh" en hij begint zelf meer vragen te stellen. Verder blijft het nog wel pittig, het kost ons veel energie en soms is het hem toch allemaal wat te veel, maar we houden vol. Inmiddels heeft hij een weekplanner op zijn kamer die we samen invullen en heeft hij een speelhutje onder de trap, maar die willen we nog groter maken met hout. Op het moment speelt hij in zijn eentje met de duplo en hij zingt erbij. Dat vind ik echt heel bijzonder, hij vermaakt zichzelf!

Jorrit bedankt en we houden je op de hoogte!


 

Zoals afgesproken wil ik even laten weten dat het momenteel heel erg goed gaat met ons zoontje met het slapen. Voor onze vakantie, ongeveer 6 weken geleden, sliep hij 2 weken lang de hele nacht door. Op vakantie was hij af en toe wel wakker, maar hij sliep ook bij zijn ouder broertje op de kamer. Dat hadden wij ook al niet verwacht dat dat goed zal gaan. Sinds wij weer thuis zijn slaapt hij ook door, en kunnen wij hem 's avonds zo in bed leggen en zelfs weglopen. Super.

Wij denken dat het inderdaad komt doordat hij de meeste dingen duidelijk kan maken. Hij kent al behoorlijk veel woordjes. Hij loopt wel aan de hand, maar nog niet zelfstandig, wat ook mee zou spelen dacht u.


 

Dag Jorrit,

We zijn weer helemaal blij, het gaat een stuk beter na jouw adviezen. We vertellen ons zoontje heel veel, geven rondleidingen, stamboom laten zien en het gaat echt beter (moet fotoboekje nog maken). Hij is heel geïnteresseerd.

Vorige week donderdag is hij voor het eerst 's avonds zelf in slaap gevallen, hij huilde toen eerst nog wel, inmiddels valt hij meteen in slaap 's avonds zonder te huilen. 's Nachts heeft hij nu 2 nachten doorgeslapen tot 05.20, toen wakker, maar na een speentje geven, nog wel weer even geslapen. Hij is rustiger, wil ook echt in zijn bedje. Dus we gaan echt vooruit!

Heel erg bedankt voor je adviezen, wij gaan op deze voet verder, succes met je werk!


 

Hallo Jorrit

Naar aanleiding van ons bezoek aan jou (ongeveer 2 weken geleden) gaat het nu een stuk beter met de woede uitbarstingen van onze dochter. Ze heeft het sinds het bezoek niet meer gehad en wij zijn u heel consequent alles aan het uitleggen en benoemen, en uiteraard zijn we alert op het niet stellen van vragen. We merken echt een verschil. In onze (kleine) woonkamer hebben we een hoekje gecreëerd. Ik zal hier binnenkort even wat fotootjes van maken en naar je doorsturen. Ik heb ook een groot deel van het speelgoed op zolder gezet waardoor het spelen voor haar veel overzichtelijker is geworden. Iedere 2/3 weken wissel ik wat speelgoed om. Ze is heel vrolijk en heel opmerkelijk is dat ze onlangs zelf zei; "Sam is blij". Erg grappig omdat uit haar mondje te horen.

Ook mijn man was erg onder de indruk van de sessie en we zijn blij dat we een consult hebben gehad. Bedankt nogmaals.


 

Hoi Jorrit,

We zijn nu weer een paar weken verder en ik dacht ik zal je even op de hoogte brengen. Het gaat heel goed met onze dochter. Het heeft een paar weekjes geduurd voor ze de ziekenhuisopnames had verwerkt, maar nu gaat het goed. Ze slaapt praktisch door. Heel soms moet ik s ’avonds nog even naar haar toe, heeft ze nog wat aandacht en warmte nodig voor ze goed kan slapen. Daarna slaapt ze door tot gemiddeld half zes, zes uur. Het blijft een vroege vogel! Ze wordt niet meer midden in de nacht wakker. Een paar keer per week is ze rond half vijf wakker. Ik laat haar dan naast me verder slapen en dat doet ze dan ook. Ze heeft de warmte dan wel echt nodig.

In het hoekje was ze eigenlijk niet zo geïnteresseerd. We kregen het idee dat ze dan het gevoel heeft te veel te missen, ze wil er graag bij zijn. Dus nu heb ik het hoekje wel in stand gehouden, maar de afscheidingen weggehaald. Er staat alleen een grote speelgoedmand die het hoekje nog afscheid van de kamer. Nu gaat ze er wel in, evenals de katten die het daar geweldig vinden.

Het boekje met de foto’s van de bevalling, vindt ze niet meer boeiend. Verder lopen we regelmatig alle foto’s in het huis door. Ze lijkt nu zoveel te begrijpen. Ik sta er van versteld wat ze kan begrijpen en hoeveel opdrachtjes ze begrijpt en uitvoert. Het lukt me heel goed geen vragen meer te stellen, het is een tweede natuur geworden.

Jorrit, ik wil je heel erg bedanken voor je “eyeopeners”, waardoor ik haar beter ben gaan begrijpen en haar op een ‘hoger’ niveau ben gaan aanspreken.


 

Hoi Jorrit, wij zijn enkele weken bij je geweest met ons dochtertje, en je had gevraagd om een reactie. Nou het heeft even geduurd, maar ik denk dat we op de goede weg zijn. Ze is al een stuk rustiger als ze 's nachts wakker wordt en ze heeft zelfs al een paar nachten doorgeslapen! We wisten niet wat ons overkwam, een nacht met z’n tweeën in bed i.p.v. met z’n drieën! Ook overdag is ze een rustiger meisje en ze accepteert nu ook beter als ze iets niet mag. We doen erg ons best om ze op een andere manier te benaderen, maar dat is af en toe makkelijker gezegd dan gedaan. We hebben ook een hoekje gemaakt waar ze lekker op haar gemak een boekje kan lezen en lekker kan luieren, maar vaak belandt ze daar samen met haar broertje die dat ook erg gezellig vindt, maar ze kan als ze behoefte heeft even alleen gaan zitten. Kortom we zijn op de goede weg en de rust is ook weer wat meer terug in ons gezin. Jorrit bedankt voor al je nuttige tips en we gaan er zeker mee door!! Groetjes


 

Beste Jorrit,
wij waren op 5 juli met onze zoon bij u in Veghel. Sindsdien gaat het erg goed met hem. We hebben als ouders het gevoel dat we beter weten hoe we Martijn kunnen benaderen. We leggen hem veel uit, stellen zo min mogelijk vragen en dat geeft hem zichtbaar rust.
Enorm bedankt daarvoor!


 

Hallo Jorrit,

Ik weet nog heel goed dat jij bij je presentatie in Castricum noemde dat er weinig mensen zijn die foto's doorsturen van de speelhoekjes die zij gecreëerd hebben voor hun kinderen. Wij hebben de speelhoekjes nu 2 maanden en ons zoontje (1.5 jaar) is veel minder agressief (zus mag niet in Speelhoek komen dus er kan ook niets afgepakt worden) en het scheelt ook een hoop teleurstellingen voor mijn dochter doordat haar spulletjes veilig staan en broerlief er niet mee kan gaan gooien of in zijn mond kan steken. Tevens speelt onze dochter (4 jaar) veel zelfstandiger wat zij voorheen heel moeilijk vond.


 

Beste Jorrit,

Ik ben al een tijdje geleden, 4 juni, met mijn dochtertje en moeder bij u langs geweest. En ik zou u nog mailen over hoe het nu gaat met haar. Het gaat heel goed met haar, we stellen bijna geen vragen.

Wij, mijn moeder en ik, willen u nog bedanken voor alles, Dank u wel.


 

Onze zoon (Titus, nu 22 maanden) heeft een fase gehad waarin hij elke nacht, rechtop in z’n bedje, huilend wakker werd. Negeren was onmogelijk, het huilen hield pas op als we hem oppakten en tussen ons in ons bed legden. Het huilen hield dan wel op maar Titus vond spelen met papa en mama natuurlijk veel leuker dan slapen…..Onze nachtrust was niet bepaald optimaal.

Uitgeput en teneinde raad hebben we Jorrit gevraagd om langs te komen.

De eerstvolgende nacht sliep Titus door. Toeval? De hele week erna ging het goed. Een enkele keer werd hij wakker, maar we konden hem troosten en terug in zijn bedje leggen. Daarna heeft hij altijd doorgeslapen, op een enkele nachtmerrie na. Heel bijzonder.

Jorrit adviseerde ons om consequenter te zijn en gaf ons verder nog praktische adviezen die ook hebben bijgedragen aan onze rust en onze gezondheid.


 

U heeft ons bezocht om te luisteren naar wat onze dochter Louana u te vertellen had.

Naar aanleiding daarvan zouden wij u een verslag uitbrengen. De volgende dag (zaterdag) hebben wij haar bedje in haar eigen kamer gezet en haar er overdag ingelegd. Op zich gaat het slapen in haar eigen bedje prima. In het begin wisselde ze af met korte slaapjes en lange rukken. Op een gegeven moment wilde ze ook weer ingewikkeld worden, inmiddels doen we dat al een tijdje niet meer. Het gaf ons in ieder geval een stukje duidelijkheid.

Verder waren we erg blij met uw bezoek.
We hebben nu het idee dat we haar meer begrijpen en dat zij ook begrepen wordt.
En helaas versta ik haar nog steeds niet, wat zou ik dat graag willen!!

 

Het slaap gedrag van ons zoontje Jens (2 jaar en 3 maanden oud) is sindsdien aanzienlijk verbeterd, sterker nog.....de eerste nacht nadat u bij ons bent geweest hoorden we Jens voor het eerst pas om 06.10 's ochtends heel eventjes en vervolgens sliep hij verder door tot 07.30!! Waar hij de maanden voor uw bezoek veel last had van 's nacht rechtop in bed staand, huilend/schreeuwend wakker worden (tot soms 6 a 7 keer per nacht de laatste weken) en 's ochtends erg vroeg wakker worden (om 06:00 zaten we vaak al beneden), slaapt hij nu gemiddeld door tot 07:15 - 07:45. En belangrijker nog is dat hij sinds uw bezoek eigenlijk geen enkele keer meer 's nachts huilend wakker is geworden. Alleen de eerste week hoorden we Jens nog een enkele keer, maar absoluut niet meer overstuur en vaak lag hij gewoon nog. Ook de middagslaapjes zijn weer als vanouds, i.p.v. 40  minuten slapen en dan overstuur wakker worden. Na alle gebroken nachten van de laatste weken wisten we niet wat ons overkwam.......wonderbaarlijk gewoon!


We hadden van u o.a. het advies meegekregen meer te communiceren met Jens, wij zijn dit ook gelijk de volgende dag gaan doen.....aan het eind van de dag waren we zelf helemaal kapot van het vele uitleggen en het vele praten met Jens. We hebben het misschien wat overdreven de eerste paar dagen maar we merken absoluut dat het z'n vruchten afwerpt.

Wij zijn in ieder geval een bijzondere ervaring rijker....het belangrijkste is dat Jens weer lekker slaapt, vrolijk en kletsend wakker wordt en weer wat meer kleur in z'n gezicht heeft want de laatste tijd zag hij behoorlijk pips door het slechte slapen.


 

Ik was erg benieuwd naar wat u zou zeggen over onze zoon van nu inmiddels bijna 17 maanden. Hij heeft periodes dat hij 's nachts vaak wakker wordt, wat erg vermoeiend voor alle partijen is. Verder eet hij zo nu en dan ook niet zo goed.

U vertelde mij, vooral veel aan mijn zoon te vertellen. Hij wilde weten wat voor woorden bij de dingen horen, anders raakt hij in paniek. Ik leg al erg veel uit aan hem, maar ik merkte dat het nog beter kon. Dat heb ik dan ook gedaan. Het hielp inderdaad, al is het soms wel heel erg vermoeiend. Hij wil echt alles weten, en sommige dagen heb ik daar wat meer puf voor dan andere.

Het gaat met pieken en dalen. Maar ik ben wel erg blij met uw goede raad. Ook de algemene tips vind ik zeker de moeite waard om rekening mee te houden.
Het heeft me toch weer wat opgescherpt allemaal. Al blijf ik soms me afvragen waarom mijn zoon soms zo huilerig doet. Ik kan het niet altijd plaatsen en soms weet ik niet meer wat ik nog meer moet vertellen. Maar ik probeer altijd in mijn achterhoofd te houden dat veel dingen nieuw zijn voor hem, en dat ik daarover dan ook moet vertellen.

U vertelde ook dat u een beeld zag van een meer met bootjes. En dat hij dat geweldig vond. Ik weet dat hij van water houdt, maar ik kon het beeld toen niet helemaal plaatsen. Later bedacht ik me dat, toen onze zoon een aantal weken oud was, wij op ons zeilbootje het water op zijn geweest! Dat moet het zijn geweest, alhoewel hij toen nog superklein was. Het lijkt me dat ze alsnog zulke dingen op pikken, of niet?

Ik wil u bedanken voor uw tijd die middag in Harlingen. Ik vond het heel erg leuk en interessant en, het belangrijkst, het heeft me weer temeer doen beseffen dat het belangrijk is dingen te vertellen. Zelf nog meer dan ik al deed...
Ik hoop dat u nog veel ouders mag helpen.


 

Op 31 maart ben ik bij u geweest met Tim. Hij werd nog steeds elke nacht een aantal keren wakker en vertoonde verder ook wat apart gedrag, welk ik uitgelegd had in een mail. Tijdens ons bezoek bleek dat Tim vol met vraagtekens zat en antwoorden wilde hebben op de dingen die hij zag, hoorde en meemaakte.
U adviseerde ons alles te benoemen waarvan wij dachten dat hij wilde weten. ook terug te gaan naar de periode van zijn geboorte en een “veilige plek” in huis te creeren waar hij zich ongestoord kon terugtrekken en spelen.

De veilige plaats is ons nog niet gelukt, omdat ons huis wat klein is, echter de andere adviezen hebben we ter harte genomen.
U vertelde mij dat wij waarschijnlijk na twee weken een ander kind zouden zien.

Dezelfde dag ben ik begonnen met benoemen en vóór het slapen gaan de dag met hem doornemen. Ook heb ik de omgeving ingelicht en gevraagd hieraan mee te doen. Vooral proberen zo min mogelijk vragen te stellen aan Tim.

Diezelfde nacht is het voor het eerst geweest dat Tim de hele nacht doorsliep!!!! In de afgelopen twee weken is hij 2 x een keertje wakker geworden gedurende de nacht. Dit was het eerste opvallende. Het was heel fijn dat juist het doorslapen goed ging, omdat ik zelf aan het einde van mijn latijn was.
Nu ruim twee weken later heeft u inderdaad gelijk gekregen, want Tim heeft een hele andere uitstraling. Kijkt rustiger en speelt ook rustiger. Hij lijkt over het algemeen gewoon veel meer rust in zijn lijf te hebben. Af en toe heeft hij nog wel een driftbui, maar wanneer we hem even laten gaan en vervolgens benoemen waarom hij zo boos was en rust bieden, is het snel over. Iets anders wat mij opgevallen is: sinds wij bij u zijn geweest is de woordenschat van Tim sterk uitgebreid! Hij wordt tweetalig opgevoed en ik vind het echt opvallend dat hij ineens heel veel verstaanbare engelse woorden spreekt!
Wanneer hij wil weten wat iets is of hoe het genoemd wordt, wijst hij het tegenwoordig gericht aan en vraagt “wat”? Voorheen kwam er voornamelijk een schreeuw geluid uit!

Al met al ben ik u heel erg dankbaar voor dit inzicht! Gewoon door Tim anders te benaderen is hij volledig tot rust gekomen en kan nu ook doorslapen!


 

Naar aanleiding van ons bezoek met onze zoon eind april, willen we nog even laten weten dat het heel erg goed gaat met hem.

In het begin was hij heel geïnteresseerd in het fotoboekje en na een paar weken hield deze interesse langzaamaan op. In het begin leek het echt alsof hij meekeek en het echt in zich op ‘zoog’. We lezen hem nu nog een keer per week voor, maar soms is hij zo met andere dingen bezig dat we het weer wegleggen. Het lijkt alsof hij heel duidelijk aangeeft dat hij het nu wel weet en er geen behoefte meer aan heeft. Ik wil hem ook niets opdringen, want hij mag het ook achter zich laten als een gesloten boek. Dat doen wij immers ook.

Het vertellen wat er allemaal gebeurd en wat het is dat hij ziet en hoort zat er vrij snel in. Op een gegeven moment zo erg dat toen er ’s avonds (toen hij allang op bed lag) een brommer langsreed ik tegen de hond zei dat dat geluid een brommer was. We hebben hartelijk gelachen.

Het stoppen met vragen stellen en gewoon melden wat er gebeurd of wat iets is, is volgens ons inderdaad heel duidelijk voor hem. Zijn gedrag is ondertussen al een stuk rustiger en soms zit hij zelfs even lekker op schoot (heerlijk!). Het blijft een ontdekkingsreiziger, maar ik denk nu in de juist proporties. Dat ‘hyper’ gedrag met druk hijgen en piepen is ook helemaal weg. Alles lijkt makkelijker geworden: het is nu ook duidelijker wanneer hij moe is en daardoor kunnen wij daar weer sneller op reageren. Zo kom je in een positieve cirkel omhoog en dat geeft veel rust en vertrouwen.

Het lastige blijft andere factoren zoals gastouder en na de verhuizing de creche. Natuurlijk hebben we daar aangegeven wat en hoe we het willen, maar we merken dat hij toch even een dag moet afkicken na een dag gastouder. Zolang we maar zorgen dat hij er geen 2 dagen achter elkaar heen hoeft, gaat het goed en is hij na een ochtend extra rust weer de oude.

Heel hartelijk bedankt voor de goede hulp! We zijn er erg mee geholpen en het is geweldig te zien en ervaren hoe onze zoon nu beter in zijn vel zit.


 

Zoals beloofd even een berichtje om je te laten weten hoe het met onze zoon gaat (op woensdag 18 juni ben je bij ons thuis geweest).

We hebben inderdaad een andere jongen, ongelooflijk maar waar! Hij luistert stukken beter, is rustig, gaat nu zelfs rustig op de bank zitten om televisie te kijken en gooit zelfs niet meer met spullen. Vorige week verbaasde ik me helemaal toen ik zag dat hij op de bank in slaap was gevallen! We vertellen nu tot in detail wat er gebeurt en wat er gaat gebeuren. Ook stellen we geen onnodige vragen meer. Ik stoor me er alleen wel aan als andere mensen dat doen, maar ga er vanuit dat dat verder weinig impact heeft op hem. Natuurlijk kan hij zich af en toe nog wel uitsloven als er mensen op visite komen. Ook was ik 2 weken terug met hem en een vriendje in een indoor speeltuin waar hij het erg naar zijn zin had, en daar was het erg druk. Alle kinderen liet hij met rust maar elke keer als hij een meisje in het bijzonder zag, kon hij haar niet loslaten. Knuffelen, kusjes geven, etc., en als je hem dan los probeert te koppelen gaat hij ineens aan haar haren trekken. Verder hebben we hier helemaal geen problemen meer mee met hem, ik zit een stuk ontspannender als we ergens op visite zijn of visite hebben. Wel opvallend is dat hij dat 'knuffelen' echt bij bepaalde kinderen in zijn omgeving doet. De een laat hij makkelijk met rust en de ander moet hij gewoon knuffelen na verloop van tijd. Leuk is dat de oppas vorige week ook zei dat ze hem erg veranderd vond. Zijn speelhoek hebben we aangepast en ik heb samen met hem foto's van de bevalling bekeken wat hij erg leuk vond. Ik ben erg blij dat je geweest bent, we hebben er erg veel aan gehad.


 

Bij deze willen we laten weten hoe het met onze zoon is gegaan sinds jouw bezoek begin 2008 We hebben inderdaad een fotoboekje voor hem gemaakt en op een speelse wijze dat stukje "familiegeschiedenis" verteld. Hij vond het boekje in ieder geval erg leuk en is zich (ook leeftijds eigen) gaan interesseren voor de gezinsverbanden, "titels" van familieleden en namen. Je gaf ook het idee een eigen wegkruipplekje te creëren; dat is er nog niet van gekomen.

Maar al met al lijkt er toch ook ontwikkeling in zijn "moeheid". Het matte gaat er langzaam van af en hij wordt steeds meer een enthousiast kind. Hij heeft ook een spraak/taalachterstand en gaat daarvoor sinds 2 maanden naar een speciaal peuterspeelzaaltje. Dat doet hem heel erg goed; daar is er echt ruimte voor hem. Want alhoewel we thuis natuurlijk ons best doen om hem de tijd en ruimte te geven om te zeggen wat hij wil zeggen, lukt dat soms gewoon niet in de turbulentie van het gezinsleven. We zijn echter nog hard aan het werk om de matheid, onzekerheid en frustratie verder te laten slijten, zodat hij "onbezorgd" over een paar maanden aan de basisschool kan beginnen. Hij voelt zich in ieder geval al wel zo goed en vrij, dat hij (vlak voor zijn vierde jaar) toch nog gaat peuterpuberen...
We vonden het toen een leuk gesprek met wat praktische tips die ondersteunend zijn geweest voor de ontwikkelingen in zijn welbevinden. Daarvoor onze dank. Succes met je fluisterwerkzaamheden".
Nogmaals hartelijk dank en met vriendelijke groet.


 

Even een update over onze zoon: Het gaat met hem een heel stuk beter, hij heeft nachten dat hij doorslaapt en hij speelt overdag ook veel beter.


Warning: Parameter 2 to modChrome_artblock() expected to be a reference, value given in /var/www/vhosts/babywhisperer.nl/httpdocs/templates/bfc_2014_01/html/modules.php on line 39

Warning: Parameter 3 to modChrome_artblock() expected to be a reference, value given in /var/www/vhosts/babywhisperer.nl/httpdocs/templates/bfc_2014_01/html/modules.php on line 39

Login Form